tirsdag 22. juli 2008

Den store dagen

Ja idag var det da - at jeg ble 40 år! Dagen har vært helt perfekt. Den staret med at 3 små kom inn med pakke til mamma på senga i morres. Av dem fikk jeg en Bind-it-all maskin til scrapping og kortlagingen min. Dette var noe jeg hadde ønsket meg lenge nå. Og ikke nok med det, men av min snille mann fikk jeg (eller det vil si gaven kommer i før til neste sommer for jeg vil nemlig ha det bygget i forbindelse med et liten utebod) et DRIVHUS i TRE!!!!! Jippi!!!!! Så jeg er bare et STORT SMIL!


Etter en god frokost, pakket vi sekken og reiste på vannet. Være har vært kjempedeilig idag (så jeg må vel ha vært snill jente da *ler). Ungene har storkost seg på øya og i vannet, og når de koser seg, så koser vi oss også - og sammen med gode venner blir jo turen ennå bedre (selv om jeg ikke hadde med meg kake da ANITA! *ler).

Etter vi kom hjem hadde vi en enkel middag, før mann min tok meg med på resturant middag i kveld (svigermor og svigerfar var så snille og sitter her hos barna - TUSEN TAKK!). Vi besøkte en fiskeresturant, og spiste (jeg tror...) den beste fiskemiddagen jeg noen gang har smakt. Begge var vi stappmette etter forrett og hovedrett, så desserten måtte vi stå over (nestegang får vi ta middag og dessert...).

En perfekt dag og en kjempefornøyd 40-åring (ser ikke så galt ut det tallet ...).

søndag 20. juli 2008

Slik har helgen vært

Her kommer en liten oppdatering fra helgen. Fredag hadde vi som tidligere nevnt bursdag her i huset. Eldstemann ble 9 år og fikk elektrisk gitar til STOR JUBEL! (Han har ønsket seg det i 2 år, og har spilt på pappa's i 1/2 - så interessen er der...) Vi hadde et kjempehyggelig bursdagsfeiren, selv om det ikke var så mange som vi vanligvis er - denne gangen var det endel som var bortreist på ferie.

Lørdag hadde vi besøk av kjempekoslige venner med barn på akkurat samme alder som våre. Barna her gikk hele dagen og gledet seg - og besøket ble like vellykket som de og vi regnet med. Det ble en MEGET SEN kveld (og det var ikke vanskelig å legge dem i kveld). Eldstemann fikk også ha ei på overnatting - og det er jo kjempestas!

Idag har jeg vært på kino med de to største (eldstemann fikk velge hvem han ville ha med på kino, og siden han er med pappa i garasjen og skrur/pusser bil nesten hver kveld ville han ha med mamma - så det ikke ble så urettferdig!). Filmen var Kung Fu Panda - og de storkoste seg.

Ettermiddagen gikk med til besøk hos mamma og pappa - og det var kjempekoselig. Ungene oppførste seg også kjempebra (ikke alltid like stille med 3 gutter - hvor eldstemann begynner å synes det er kjedelig å reise på besøk).

Kvelden har jeg brukt til å surfe litt på nettet etter freebie til digiatal scrapping - det finnes jo så utrolig mye fint der ute - helt gratis!

Det har det vært en kjempehyggelig helg!

torsdag 17. juli 2008

Albumside - SummerFun

Idag har det ikke blitt så mye hobbylering her i huset. Jeg har bakt og ryddet litt til vi får huset fullt av gjester i forbindelse med eldstemann sin 9 års dag i morgen (samt mann sin bursdag 15. og min 22. - godt å samle det!).

Men etter at kakene var på plass i kjøleskapet (*arg* kjøleromvifta gikk føyken igår - ny er bestilt, men vet ikke om vi får den før bursdagen i morgen kveld - og det er krise!!!!) har jeg laget en ny digital albumside.
.

Synes minstemann er så herlig der han skuer ut over vannet i sin stripete redningsvest.

onsdag 16. juli 2008

Albumside - Moreller

Morellene hos nabo'n er nydelige - det synes også minstemann der han koste seg med noen igår. Synes bildet ble så herlig, at jeg bare MÅTTE lage en digital LO (albumside).

Er ikke helt som originalen - den har lyse gule og hvite striper på bakgrunn og tag'en der teksten er skrevet er litt mørkere grønn.

Det var så gøy - at der er ikke umulig at det blir en ny LO i kveld :-)

tirsdag 15. juli 2008

Gaver :-)

Jeg viste at jeg hadde mange hyggelige venner - og utrolig snille. Feiret jo bursdag for noen uker siden, og fikk da mange flotte gaver. I helgen fikk jeg besøk av ei venninne som dessverre ikke kunne komme i bursdagen, men at hun skulle komme med gave - det synes jeg var unødvendig (men selvfølgelig KJEMPE SNILT). Hun kjenner meg ganske godt, og hadde plukket ut flotte ark som passer perfekt til en som har 3 gutter. I tillegg fikk jeg som du kan se på bildet blomster og splitt-binders i sort og hvitt. Skimmerfarger (som jeg ikke har noen av fra tidliger) lå også i pakken.


I tilleg til et helt NYDELIG STEMPELSETT (falt totalt i smak hos meg!!!). Her kan jeg stemple rammer rundt på kort og bilder - DETTE GLEDER JEG MEG TIL!

Ikke nok med venninna som var innom i helgen - men tror du ikke det plutselig lå et kort i postkassa


Kortet inneholdt også et gavekort på scrappebutikken (les himmelriket!). Idag har jeg vært i byen og handlet MASSE flott kartong, mønsterpapir og diverse dekorpapir


samt flott papir som jeg skal bruke til dekorering, stempelsett (til albumsider) og "lim-dotter" til å feste diverse pynt med.




Det øverste arket skal jeg scanne inn og forsøke å lage skjærefiler til ROBO'n (elektronisk kuttemaskin) med.

Så jeg vil bare få si : TUSEN TAKK INGER LISE OG AGNETHA!

mandag 14. juli 2008

Tidlig krøkes som god....

Da kommer en liten oppdatering fra de siste to dagene. Her har det vært arbeidsdager... Ikke bare for oss voksne, men barna må jo hjelpe til - og jo tidligere de lærer seg å jobbe jo bedre er det jo *ler.

Gårsdagen var det pussing av barnebord og reparasjon av stol som stod på tapetet. Eldstemann tok seg av pussejobbe,


mens yngstemann fikk lov å hjelpe pappa med å lime og skru sammen den ene stolen som skulle pusses opp.


Idag har vi vært å kjøpt maling, og da var det mange ivringe hender. Kjempestas synes minstemann på 2 1/2 at det var - når han fikk utdelt egen malepensel og fikk lov til å male. De må jo begynne tidlig hvis de skal bli skikkelig mannfolk! *ler

Eldstemann hadde også en kamerat på besøk - som fikk forsøke seg. Det ble litt maling på hans klær også, men mamma'n får heller sende en regning hvis det ikke går av i vask :-).

Gøy hadde de det i alle fall...


Det ble litt maling på minstemann også, men synes ikke det var så ille til en 2 åring å være. Litt på kortbuksa og litt BAK på ryggen (utrolig hvordan de klarer det).


Nå er bord og stoler ferdige - med to strøk maling. I morgen skal de på plass på rommet til minstemann, og han gleder seg til at mamma og pappa skal sitte der og tegne sammen med ham. *ler. Vet ikke helt hvor han har fått det fra!

Ellers har det vært en dag hvor mor også har fått gjort en hel masse i hagen - bl.a har hekkene blitt klipt, og her er et bilde at eldste og yngstemann som har dekket seg med avklippet fra hekken.



2 kasser med jordbær har også blitt til jordbær syltetøy, plassert i fryseren for vintern. Det er så godt å ta opp rørt jordbærsyltetøy til f.eks. vaflene :-). En stor bolle står også ferdig renset klar for fløtemelk og sukker i morgen.

I kveld kom nabo'n over og sa at morelltreet var fullt med moreller og det var bare å forsyne seg, og da var ikke jeg sen! Blir nok noen vonde mager i dagene fremover - for hva er vel bedre enn deilige store kjøttmoreller - mmmmmmmm

Så da er det vel ikke annet å si enn - NYT SOMMEREN!

fredag 11. juli 2008

En liten luring og pappas hobby

Idag har det vært en rolig dag i heimen. Mannen måtte en tur på jobb, og vi andre har bare vært hjemme for det meste. I kveld har vi klipt plenene (som var kjempelang - har nå hatt gressklipperen på verksted i 2 måneder!!!! - og den er fremdeles ikke kommet tilbake). Minstemann var ute sammen med pappa, og plutselig var han vekk. Han pleier ALDRI å gå ut av hagen, så da var det bare å lete. Og her fant jeg ham - med et stort glis rundt munnen - i bilen som pappa holder på å restaurere


Blir ikke så mye hobbylering om dagen - er liksom ikke helt årstiden for det, men jeg kommer sterkere tilbake...

torsdag 10. juli 2008

Strand og båtliv

Da har vi hatt nok en herlig sommerdag her på Nøtterøy. Igjen var båten igang, og her står minstemann og skuer utover idet vi kjører utover til øya. Kjempestas med båt! Turen gikk idag ut på Ramsholmen - hvor vi besøkte noen naboer som har slått seg til der i ferien (med telt).


Øya ligger ikke langt fra Fulgehuk fyr (som kan leies til overnatting). Bildet av fyret er tatt idet skyene holder på å komme innover... Som man kan se var det også litt vind idag, og det ble en våt fornøyelse hjemover for han som styrte båten og som stod å kikket over vinduene.
Vi hadde i alle fall en kjempehyggelig dag - og scrappedama Line kom frem da kamera kom frem. Stranda var full av stener og tang, og det kan jo bli en super bakgrunn til en album-side. Synes bilde ble tøft med bare den nederste delen i fokus... akkurat slik jeg ønsket det.

Rett før vi skulle sette kursen hjemover igjen - kom ISBÅTEN - og gjett om det var stas for ungene. Er ikke galt det å kunne kjøpe IS på en øy midt i havgapet.
Så nok en flott dag - hvor mor har holdt toppen på - og dermed IKKE er mer solbrent enn i går (det gikk forresten bra - har ikke hatt noe vondt). Verre er det med eldstemann som dessverre også ble brent på ryggen igår (han var jo i vannet før vi fikk smørt ryggen), og ikke har hatt det helt godt idag. Dårlig samvittighet hos mor - JA!

onsdag 9. juli 2008

En perfekt dag

Idag har vi hatt en aldeles nydelig dag på Nøtterøy. Sola har skint fra skyfri himmel hele dagen, og temperaturen har vært på godt over 20 grader. Så vi bestemte oss raskt i morres - at idag skulle vi på vannet. Så kom det en HYGGELIG MELDING fra venner, om å møtes på øya - og selvsagt ville vi det. Så med et ekstra barn, bilen full av svømmevester, tepper, håndkler og mat dro vi (fra alt rotet hjemme - det kan ryddes en dag det er regnvær *ler*) ut med båten.

Dagen ble like herlig som vi håpet, med kjempehyggelig selskap! Ungene har storkost seg hele dagen, og vi var ikke hjemme igjen før kl. nærmet seg seks. En perfekt dag!

Nå har mellomste overnattingsgjest for første gang. Det kan jo bli spennende å se hvor sent det blir før de sovner, det er i alle fall ikke stille nå *ler*.

Mor har bare blitt LITT RØD på ryggen, men noe småtteri må man jo regne med på en ellers så perfekt dag.

mandag 7. juli 2008

Digital scrapping

Idag har det blitt to digitale scrappesider. For det meste driver jeg jo med papir, saks og lim, men noen ganger synes jeg det er gøy med digitale sider. Det er enkelt og raskt å få til, og når det blir så mange bilder som det blir her i huset, kan det noen ganger være ok.
Den første siden er av mellomste, som har fått seg nye MOON SHOE - det har vært et ønske lenge.
Side nr 2 er av venninna hans (de skal begynne på skolen sammen). Hun måtte jo også forsøke de nye SKOENE *ler*. Da jeg tok frem kamera og tok bilder av Inge fikk jeg beskjed om at jeg måtte jo ta av henen også når hun skulle forsøke. Her er da resultatet - overlevert MAMMAN.

Klematis

Stadig nye blomster dukker frem i hagen - nå er det den ene av mine klematiser som snart fylles med rosa blomster. Synes denne er SÅ nydelige. Den blomster rikelig og har funnet seg raskt til rette på vestveggen.
Her er et nærbilde av blomstene. Synes det er så fint spill i dem da de er tofarget. Klematis synes jeg er en nydelig blomst, og SÅ mange forskjellige arter. Jeg kommer helt sikkert til å planter flere klematis i hagen på sikt - må bare finne den rette plassen først :-)

Idag er det overskyet og litt regn på Nøtterøy, så dagen går nok til litt opprydning både ute og inne. Vi skal bl.a. en (eller flere) turer på fyllinga, slik at vi får ryddet i den rotet delen av hagen. Det er godt å komme til bunns! Ligger bl.a et huskestativ der som plutselig knakk (heldigvis var det ingen unger der da det skjedde), så må vil vel få laget et nytt - eller det vil si - mann får lage et nytt :-)

Deilig med ferie selv om været ikke er det beste - GOD FERIE til alle dere andre som også har startet ferien.

lørdag 5. juli 2008

Boble-treff i Fredrikstad

Idag har vi hatt en hyggelig tur til Fredrikstad på Boble-Treff! Slik er det når man har en mann som er "hekta" på VW-Boble og som selv for tiden holder på å pusse opp en VW Karmann Ghia.

Det er bare to barn hjemme i helgen da mellomste er med mormor og bestefar på hytta på fjellet, og helt sikkert storkoser seg - full oppmerksomhet - det er godt det for en som er midt mellom....

Her er de to andre når de venter på ferja fra Horten til Moss...
Minstemann syntes det var kjempegøy å kaste steiner mot vannet (han rakk jo ikke så langt da *ler :-) men der gjorde ikke noe). Her kan du se bilen minstemann falt for - det kunne jo ikke bli noe annet - når man er 2 1/2 år er det traktorer, gravmaskine og BRANNBILER som gjelder *ler Se så stolt han er der han poserer foran bilen (foreviget med mobilen).
Etter treffet reiste vi inn til Fredrikstad, og spiste nede langs elva (flaut å si det, men jeg har faktisk aldri vært der før...). Langs bryggekanten stod det også noen stoler som podene måtte prøve.

Ellers er jeg ferdig med albumet til brudeparet som jeg tok bilder av for 2 uker siden. De skal få det i morgen (sammen med bildene på en DVD). Jeg er kjempespent (søstra til bruden har sett dem og hun var i alle fall fornøyd - det var hun som spurte meg).
Egentlig burde jeg vært ute å tatt bilder av solnedgangen i kveld - den var bare helt nydelig - men det var sofa'n også...




fredag 4. juli 2008

Ferie og blomster

Fikk en kommentar på forrige innlegget mitt - om en rose som heter Heidelberg - var det den røde? I så fall er det ikke det....

Her komer noen bilder av en gammel rose som stod her da jeg kjøpte huset. Den har blitt flyttet MANGE ganger i forbindelse med full ombygging av huset. Nå har den imidlertid funnet sin plass, og der skal den få stå. Den klatrer opp på søylene foran huset, og danner en roseportal på vei bort til terassen. Den blir nok "fyldigere" etter hvert, dette er kun andre år jeg har latt det klartre så mye. Her er et nårbilde av samme rose der den begynner sin vandring opp over søylen. Nydelig synes nå jeg.
Ellers er det endelig ferietid. Jeg begynner ferie denne helgen, men var så heldig at det passet perfekt med min faste (annenhver fredag) fridag før ferien. Så idag nyter jeg FRI og FERIE!!!
Skal på en liten handlerunde nå, og eller har jeg INGEN planer - det er godt!
Guttane koser seg, og vi startet dagen med å lese i bok i senga til mamma og pappa - det er kos det.
God ferie til dere alle !