lørdag 31. januar 2009

Er ikke jeg heldig

som fikk denne flotte buketten av min mann og eldste sønn idag, og ikke er det noen spesiell grunn heller!!! Buketten er fra Fryd for øyet
Og så noen nærbilder...


Med denne ønsker jeg dere alle GOD HELG

fredag 30. januar 2009

Stichery prosjekt beggyner å ta form

Skrev et lite innlegg her tidligere idag, vedr. kjøp av stoff til stichery-prosjektet mitt. Slik ting kan jo ikke bli liggende, når det klør i fingrene...

Så i kveld etter at barna var i seng, har jeg klippet, målt og sydd litt. Prosjektet er nå halveis ferdig - og det skal bli en veske/nett. Håndtak skal være i samme farge som sidene av motivet.

Det var litt dårlig lys når jeg tok bildene, så fargene stemmer ikke helt med virkligeheten, men slik blir i alle fall forsiden på nettet.

Siden dette er første gang jeg har forsøkt meg på lappeteknikk (nei - det var feil - forsøkte det en gang for 20 år siden - laget da en juleduk som er kastet for lengst!), er jeg ganske fornøyd med at jeg har fått sømmene til å stemme så pass bra overens. De er ikke helt perfekte, men en millimeter må man tåle...


På baksiden har jeg fått samme gutt til å skrive en liten hilsen - og på denne står det ....

Ja for det er det det skal bli - et håndarbeidsnett til snille besteforeldre som strikker, strikker og strikker - gensere, sokker og ullbukser slik at ungene holder seg varme og gode hele vinteren - og alle vintere som har vært siden førstemann ble født for 9 1/2 år siden) Det kan jo være koselig å ha med et slikt nett når de skal på symøte!
(Så Reidun - jeg vet du er innom her innimellom - dette er til DEG!)

Et lite nærbilde av skriften også - synes det er SÅ herlig med slik barneskrift!

Jeg glemte å kjøpe noe å stryke på baksiden av motivet da jeg handlet idag, så før jeg får gjort det, får jeg heller ikke gjort ferdig nettet.

En smak av sommer

Ja - det er faktisk en smak av sommer i blomterbutikkene om dagen. Det bugner av tulipaner, primula og FRØ. Alltid når jeg ser frøene komme - kribler det i fingrene etter å finne frem jord og såkasser, men til min store fortvilelse har jeg dessverre ikke drivhus, og har derfor litt problemer med hvor jeg skal sette frøene etter at de har spiret. Skal jo da stå lyst og svalt. I år SKAL jeg finne en bedre løsning enn tidligere (ender ofte hos pappa - i drivhuset hans), selv om den løsningen jo er den letteste... *ler

Noen frø ble i alle fall med meg hjem idag. Solsikker, og ærteblomster er et MUST! Forrige sommer hadde jeg også planer om å så Rucola, men fikk aldri kjøpt frøene. Nå er de imidlertid handlet inn, og planene er å så dem i en blomsterkasse på terassen, for så å plukke litt utover sommeren (stod også at de kan sås inne - kanskje jeg kan finne frem jord allikevel....)

Ellers har jeg vært en liten tur i byen idag, og kjøpt noen lappestoffer. Planen er å bruke stichery barnetegningen til noe... Stoffene jeg har kjøpt er tenkt til dette. Så da får vi bare se hva det blir til.


Ellers blir det nok ikke så mye hobbylering før søndag. Har hatt influensa hele uken (er mye bedre idag), men det har vært tøft med 2 dagers seminar i Oslo i influensa og paracet-rus! Igår måtte jeg kaste inn håndkle og ble hjemme fra jobb, men idag er jeg som sagt mye bedre.

I morgen er det fotballturnering for eldstemann - det skal bli kjempegøy å se dem. Han har hatt en pause fra fotballen i litt over 1 år, men er nå igang igjen.

Ellers gleder jeg meg masse til søndag, da skal jeg nemlig på hobbytreff med endel damer fra DinHobby's forum - der er det masse hyggelige damer jeg aldri har truffet før, så det blir koselig.

Ellers går vel helgen med til det vanlige, rydde, vaske hus og klær, være masse sammen med mann og barn og kose oss som en familie.

Ha en fin helg alle sammen.

torsdag 29. januar 2009

Jeg har blitt utfordret

Av Lillian har jeg fått denne utfordingen - jeg skulle gå inn på min bilder - i mappe 6 og plukke ut det 6. bildet. Så da måtte jeg jo gjøre det da. Her er mitt 6. bilde i min 6. mappe. Bildet er av bilen (en Karmann Ghia) som min mann snart er ferdig med å pusse opp. Den skal på veien i våret, etter at han har hatt den i nesten 10 år! Så dette er altså hva han driver med når jeg sitter dypt konsentrert i papp, papir, lim og stæsj.... *ler. Godt vi har noe vi begge har lyst til å drive med!

Nå det gjelder bilen har det vært mye frem og tilbake vedr. farge. Han har spurt meg og jeg har sagt hva jeg synes. Han har kommet med mange andre forslag, men alltid nedstemt! Så til slutt valgte han farge (den inni motorrommet), men etter litt (*les mye) "klaging" fra meg - skiftet han farge til den jeg hele tiden har sagt - KREMHVIT - og SE SÅ LEKKER. Han har faktisk fått mange kommentarer på at fargen er kjempeflott! Så det var hisorien om mitt 6. bilde i den 6. mappa.

Jeg har også fått en utfording fra Hilde om å komme med 7 avsløringer om ting som dere IKKE trenger å vite om meg...*hmmmm den var ikke lett
1 - Jeg er den midterste av 3 barn - en bror over og en bror under, og jeg er kjempeglad i dem begge.
2 - Jeg har et fadderbarn i Thailand - har hatt ei jente frem til nå, men har nylig fått bekjed om at hun klarer seg fint, og derfor ikke lenger trenger støtte. Har nå fått en gutt på 11 1/2 år som heter Nattachai.
3 - Jeg er hekta på ALT som har med hobby å gjøre (men det har dere vel alt gjettet...*ler)
4 - Jeg er tante til 5 flotte barn/ungdommer (17,15,14,13 og 3 - tre gutter og to jenter). Disse er på juleverksted hos meg hvert år - KJEMPEKOSELIG!
5- Jeg veier en del kilo for mye, men de som ikke akseptere det får heller finne seg andre venner.
6 - Jeg elsker å danse, men har dessverre en mann som ikke deler den interessen.
7 - Jeg jobber i et tegnspråkmiljø, men kan dessverre alt for lite tegn selv (men jeg SKAL lære mer!!!)
Jeg ønsker å gi diss utfordringene videre til: Anita, Marianne, Min sønn, Elin og Maya.

søndag 25. januar 2009

Finnes det noe søtere...?

... en den første HODEFOTINGEN fra en 3 åring. Jeg synes disse hodefotingen er SÅ HERLIGE, der bena er festet direkte på hodet.

Etter at jeg sydde 6-åringen sin tegning på fredag, har jeg blitt helt hekta! Jeg spurte derfor minstemann om han kunne tegne meg idag. Vanligsvis lager han bare krusseduller på et ark, så jeg spurte hva han skulle tegne først - "HODET", sa han, "hvor er øynene" spurte jeg - og dermed kom øyne, nese og munn på plass. "Hva mer skal du tegne da sa jeg" - "bein og armer", og dermed var hans første HODEFOTING tegnet. Denne blir tatt vare på!

Overført til stoff og garn ble hodefotingen slik - denne har jeg også en plan for ...

Må bare ta en nærmere titt på ansiket - for det er jo så nydelig, der øyne og neste er plassert i samme høyde, mens munnen ble som den ble - litt opp og ned... *ler

Ellers ryddet jeg igår bort kort/scrappesakene, og spisestua kan vises frem slik det var ment at den skulle fremstå (ser at det er noen barn som har vært bortpå duken...). Duken er innkjøpt metervare (5 meter rull for ca 150 kr) fra Jysk - synes den var så fin

litt grov med blader som mønster. Passet godt til de nye stolene synes jeg.

Uheldigvis var den ene stolen skadet da vi fikk dem (alle eskene så ut som de var kastet rundt), og vi fikk byttet den med en utstillingsmodell i går. Dessverre viste det seg at utstillingen ikke hadde helt likt stoff (og butikken var da stengt), så i morgen ettermiddag må vi inn igjen. De vi har synes jeg er de fineste (den til venstre).

Ellers har helgen bare flydd avsted. Ingen hobbylering her i gården (bortsett fra stichery), ikke blir det stort denne uken heller da jeg skal på seminar tirsdag og onsdag. Men jeg lover å komme sterkere tilbake.
Ha en flott uke alle sammen.

fredag 23. januar 2009

Barnetegning og stitchery

I kveld har jeg holdt på med noe KJEMPEGØY!!!!

Da vi hadde besøk forrige helg hadde Anita med seg en bok om stitchery, og et lite broderi som hun holdt på med - se Anita's blogg. Jeg har sett dette tidligere også, og har da hatt en ide om å gjøre om noen av de første barnetegningen til stitchery. Jeg ble ikke mindre inspirert da jeg så det hun holdt på med, så idag ba jeg mellomste om å tegne en tegning til meg. Det eneste jeg sa var at jeg skulle ha den til noe spesielt. Her er tegningen - de er jo bare SÅ HERLIGE!

Jeg fikk han også til og undertegne....



Overført til stoff og med mørk blågrå tråd -ble resultatet slik. Jeg har en plan om hva jeg skal bruke det til - men for å si det sånn - det blir nok ikke ferdig i morgen.


Dette var i alle fall kjempemorro, og det er helt sikkert at flere barnetegninger skal sys. Hva med et bilde med egen tegning, fødselsdato, vekt, klokkeslett osv. - hadde ikke det vært nydelig?

MÅTTE bare blogge dette - håper noen av dere også synes dette var en god ide :-)

torsdag 22. januar 2009

Takk for nå kort

For dere som ikke vet det jobber jeg i administrasjon ved Nøkkelbo (hjem for døve i Andebu). Nøkkelbo har tilknyttet 10 boliger med til sammen 53 beboere som kommer fra hele landet. Eldstemann blir 90 år dette året, mens de yngste kommer direkte fra videregående. Det er en utrolig flott arbeidsplass, og vi har mange herlige personligheter hos oss.

I kveld har jeg laget et kort til en av beboerne, som skal flytte fra Andebu til Oslo. Det er siste dagen hans hos oss i morgen, og i den anledning skal vi i administrasjon ha en liten samling for ham. Personen er en helt herlig fyr, og han kommer til å bli savnet! Hver dag pleier han å komme en tur innom oss i adminstrasjon, og slå av en liten "tegnspråk-prat" - god tålmodighet har han også med "nye" slik som meg.

Siden vi ønsker å skrive noen ord til ham i kortet fant jeg ut at jeg skulle lage et kort med to innstikkslommer, slik at vi hadde litt god plass. På kortet til venstre skal det stå personens navn, og en liten hilsen, men på kortet til høyre tenkte jeg vi alle kunne skrive under.


Inspirert av Maya, som er helt utrolig til å ALLTID pynte ALLE 4 sidene i et kort, fikk også dette kortet en liten avslutning på baksiden.


Så da får vi bare håpe at mine medarbeidere, og mottakeren blir fornøyde.

Ble ikke flere kort i kveld, da det tok ganske lang tid å lage dette ene. Men spisestuebordet står fremdeles fullt av kort/scrappesaker, så mulighetene er mange....

tirsdag 20. januar 2009

Nye stoler

Endelig har vi fått nye stoler til den gamle spisestua (etter besteforeldre til mann min) vår. Stolene som hører til henger ikke lenger sammen, og er farlige å sitte på. Ikke var det noe å reparere på heller, uten at det skulle koste MASSE penger for evt. å pusse opp hele møblementet. Vi har lenge sett etter stoler, men ikke funnet noe som jeg syntes passet. Så rett før jul fant jeg disse. Gode å sitte på...

og med et stoff som jeg synes passer til en gammel spisestue...

Spisestuen har ett høyt og et lavt skap - her det lave ...

og her kan dere se hvor nydelige ben bordet har... Så man kan jo bare tenke seg hvor flott dette blir når det settes sammen. Vi har kjøpt 6 stoler, så nå har vi gode stoler å sitte på når vil får middagsbesøk neste gang.... TADAAAAAA......

..... KRÆSJ!!!!! Var vel ikke akkurat slik jeg hadde tenkt at det skulle bli, men spisestuebordet er som dere kan se opptatt for tiden.... med mine kort/scrappeting *ler

Men det blir nok flott når alt dette er ryddet bort... Bordet blir i alle fall brukt flittig om dagen, og tidligere i kveld har jeg faktisk laget to kort - veldig uvanlige kort til meg å være. Hadde kjøpt noe papir fra Nille, og det var så nydelig at jeg ikke hadde lyst til å dekke det til med alt for mye.



Sjelden det blir brukt mye pynt her i gården, men denne gangen var altså ett untak. Det siste kortet har jeg malt i full fart med distress Ink (nytt av dagen), ser at jeg må trene meg mer - ta svakere farge på fra starten, og så heller legge på flere lag.

mandag 19. januar 2009

En ny epoke

Da var en epoke over her i familien - og en ny har startet - vi har ikke lenger barneseng i huset! Igår så nemlig minstemann ekstrasenga vi hadde stående, og talen var klar - DEN SKAL JEG HA PÅ ROMMET MITT.

Jeg førsøkte forsiktig og forklare at da ble lillesenga borte, og ja - det var greit. FLOTT tenkte jeg - og satte igang - skrudde senga fra hverandre og fikk den nye på plass. Minstemann var et STORT SMIL - da den kom på plass med STOR DYNE og med kosedyr på plass.

Her ses kaninen som ser strikket av bestemor (alle tre har vært så heldige å få hver sin - eldstemann en elefant, mellomste en bamse, og altså denne kaninen til minstemann).


Det var ikke så lett å få tatt bloggbilde, da sengen skulle prøves HELE TIDEN. Legg merke til rundingen på veggen - de er stemplet med et foam-stempel (mye man kan bruke stempler til *ler).
I den andre siden av rommet fikk lekehyllen plass (en delt hylle fra IKEA - den andre delen står hos eldstemann - passer perfekt under skråtak. På toppen ligger en brannstasjon og annen DUPLO som skal bygges opp og stå der til å leke med (samt kronen fra 3-års dagen).
Neders i sengen ligger denne herlige fyren - en LANG hund ...

Ellers har jeg hatt fridag idag, men har ikke gjort stort. Noen vaskemaskiner, litt jobbing (for jobben min - PÅ FRIDAGEN *dåne), og i ettermiddag har vi vært på bading. Da vi kom hjem var middagen unnagjort i en fei, så lekser og UT.... Nå skulle det lages SNØMANN for som eldstemann sa - i morgen skal den jo smelte *sukk fra de håpefulle...
Så med en boks med rosiner, en gulrot og et rutete skjerf så denne karen dagens lys - her med sine gode kamerater.

Måtte jo ha et nærbilde av ansiktet - det var jo SÅ HERLIG!


Ellers har jeg lest litt om bildebehandling idag, og en ting jeg har lært er da å lage ovale bilder, med litt grumsete kant rundt (litt lite på siste bildet her). Kjempegøy å lære litt mer om hva og hvordan man kan forbedre bildene.

Det har ikke blitt et eneste kort eller scrappeside idag, selvom jeg har hatt god tid til det, men lysten var bare ikke der. Vi får se hva det blir til litt senere.

I morgen er det igjen jobb, skal på kurs, så det blir en pen start på denne uka.

søndag 18. januar 2009

LO i A5 format

Denne helgen har 1. klassingen hatt med seg klassens kosedyr hjem - det var stor stas. Men når mor da skal skrive en liten hilsen i dagboka til Mons - da blir det ikke en vanlig side, men en scrappeside.

Det er tatt mange bilder i helgen, og det var om og gjøre å få plass til flest mulig på en A5 side, og det er ikke like lett. Fikk tilslutt plass til 9 bilder!!!

Bak bilde i venstre hjørne skjuler det seg dagbok -om hva de har gjort...

og bak høyre bilde skuler det seg et bildealbum, både på forside og bakesiden.
Gleder meg til barna er i seng, for i kveld skal jeg lage kort!

lørdag 17. januar 2009

Lett blandet

Uff så dagene går, har liksom en plan om å oppdater bloggen min ganske jevnt, men innimellom så glipper det litt... Uken har bare fløyet avsted, men mannen på reise og 3 barn hjemme fylles dagene godt opp. Torsdag bestemte jeg meg imidlertid for å ha hjemmekontor, da slapp jeg stresset på morgen og på ettermiddagen med levering og henting av unger (har arbeidstid fra 0830-1500 - men har en halvtimes kjøring). Det var utrolig deilig, og ikke nok med det jeg fikk gjort MASSE. Skulle programmere en database, og den ble faktisk NESTEN FERDIG!

Da fredagen kom var det endelig fri for min del (jobber 4 dager i uken), men dagen var fullpakket. Minstemann fikk være hjemme fra barnehagen, og det var SÅ KOSLIG! De var lenge siden jeg har hatt ham hjemme på en fridag, da det har vært så mye annet som MÅTTE gjøres.

Formiddagen gikk til litt husarbeid og handling, og da barna kom hjem fra skolene skulle det bare være KOS. Vi fikk nemlig besøk - kortlagingsbesøk!!! Med 6 barn (to og to like i alder), fikk også vi mammane en flott ettermiddag og kveld med kortlaging. Middagen ble servert da mennene kom fra jobb - hjemmelaget pizza - mmmmm.....

Noen kort ble det også - her er noen av dem (beklager litt dårlig fargegjengivelse)



For ca 2 år siden begynte vi med å lage nytt bad, men det har gått litt i rykk og napp, og arbeidet har kun blitt gjort i helger - vinterstid.
Nå er jeg imidlertid SÅ LEI AV BAD OG VASKEROM sammen, at nå har jeg kommandert mannen til å gjøre det ferdig. Og som den snille mann han er - gjør han som jeg sier (i alle fall noen ganger - har vel kanskje noe med at han egentlig er enig...).
Idag har han lagt ferdig halvparten av flisene på gulvet inne i dusjen. Disse er av en annen størrelse og litt lysere enn gulvet forøvrig (lettere bl.a og lage fall med 10 x 10 fliser enn med 30 x 30...

Han har også fått gjort ferdig "søylen" inn til dusjen - Her skal det være glass på høyre side, og på venstre side blir det inngang til dusjene med glassdør (som skal festes i søylen). I morgen har han planer om å gjøre ferdig resten av gulvet, så får vi se om det blir noe mer... (må vel få litt helg han også).

Eldstemann hadde SÅ LYST til å være hos bestemor og bestefar på overnatting i helgen, og jubelen og ansiktet hans idet han fikk svar om at det passet - burde vært foreviget (men kan jo ikke ha kamera tilgjengelig til et hvert øyeblikk).
Siden han skulle bort, fant jeg ut at lørdagsmaten for de to minste ble enkel (men det beste mellomste vet - PØLSER i lompe).
Da de var vel i seng, ble det en god middag på oss voksne - det var LENGE siden sist vi hadde laget middag bare til oss to. Ikke nok med at vi laget middag, men jammen ble det en flaske vin på oss også (husker ikke sist gang), og for en vin! Dette tror jeg er noe av den beste vinen jeg har smakt. Jeg vet ikke hva den koster (er ikke en billigvin), men skal du ha en NYYYYDELIG VIN - prøv denne!!!

Kortkvelden fredag ble avsluttet med et Clear Card, noe jeg forsøkte for første gang (ble så inspirert av kortet jeg fikk til jul - se tidligere innlegg). Jeg ble rimelig fornøyd med resultatet (fargeleggingen er jevnere og finere i virkeligheten), men plastarket jeg brukte (overhead ark), var nok litt i tynneste laget. Det blir helt klart flere slike kort!
I morgen har jeg ingen planer (bortsett fra de jeg har for mannen min *ler), men er helt sikker på at jeg klarer å fylle dagen. Bordet med kort/scrappeutstyr står der klart - så det er ikke umulig at det blir noe kreativt.
God helg til dere alle!

tirsdag 13. januar 2009

En tulipan til DEG

Det er så utrolig hyggelig at dere legger igjen en liten hilsen her hos meg. Så idag ønsker jeg å gi DEG en tulipan! Du får selv velge hvem du vil ha, om du er av den sarte rosa typen...

...med lyse støvbærere, den litt mørkere rosa vennen...

... med mørke støvbærere...
... eller den litt ville gul/orange.

Uansett hvem du velger har DU fortjent den!!!
Ellers vil jeg vise et bilde av minstemann som kom hjem med krone etter å ha feiret 3-års dag i barnehagen med klovnekake. Kommentaren da ha så den var - DEN var fin!!!!

og så måtte jeg bare ta med dette bildet - en mor kan jo ikke annet enn å være glad i DE øynene!
Til helgen kjøpte jeg også mer av den vårlige følelsen - da det kom et par Primula inn i stua mi. DET ER VÅR DET. I fjor klarte jeg faktisk å holde liv i en helt til jeg kunne plante den ut, og den blomstret to ganger i løpet av sommeren. Blir spennende og se om den nå overlever vinteren.