mandag 31. august 2009

Brodering på kort er gøy!

og der er noe virkelig fler burde forsøke seg på. Enkelt er det også!

Det har vært litt dårlig med blogging i det siste, noe som skyldes forkjølelse. Jeg har imidlertid fått brodert endel kort som er klarer for videre montering. I går kveld hadde jeg kortbesøk, og fikk laget noen...
(beklager dårlig bilde her...) Brodert Swirl

Brodert ramme i grønt og deretter i sort med litt dypere halvrundinger




Detaljbilde av broderi...


Til slutt et kort som egentlig ikke er meg, men er bare SÅ fornøyd med det. Så hvem vet kanskje det blir flere duse nyanser fra denne kanten fremover. Det nydelige bakgrunnsarket fikk jeg av min snille nabo Lillian - TUSEN TAKK!
Idag har jeg fri og skal bare kose meg her hjemme. Ingen planer før etter skolen da eldstemann skal til tannlegen.

Ha en strålende hobbyuke alle sammen!

mandag 17. august 2009

Kort med håndsøm

Da var jeg endelig igang i hobbymodus igjen - og det er så delig og GØY! Sommeren må man vel regne som over, nå da barna idag startet på skolen igjen. Vi er tilbake til hverdagens mas, men også rutiner og bedre tid for hobby på kveldstid nå når kveldene igjen blir mørke.

Har i det siste kikket litt rundt på blogger for å hente inspirasjon, og den fant jeg denne gang hos Marianne. Hun lager noen utrolig flotte kort - og hennes blog er verdt et besøk! Inpirasjonen hun gav meg, var håndbrodering på kort. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding på spørmålet mitt!

De fleste kortene i dette innlegger har blitt til idag, mens barna var på skolen og jeg hadde koselig hobbybesøk av Anita.

Første kortet er en miks av gammelt og nytt. Nytt er sømmen - her laget som en rund ramme (minner meg om slik vi laget i sløyden i gamledager med spiker og tråd), og et "gammelt" kort som mann min fikk til bursdagen sin i sommer.


Giraffene var bare så herlig at jeg klipte dem ut fra det ordinære kortet, og slik ble mitt resultat med dem. Synes teksten passet så bra til dem


Et detaljbilde av sømmen



Kort nummer 2 ble laget på søndag til min nieste Heidi som har bursdag i morgen. Dette var det første kortet jeg broderte og ble så fornøyd med resultatet, at jeg bare måtte fortsette. Broderiene er kjempefine å ha når man sitter foran tv eller slapper av i sofa'n.



Bursdagsmusa var jeg så heldig å få stemple opp hos Agnetha. Tusen takk! Også denne har fått en rund ramme, men denne gangen grønn (og raindropsen som er ute og går seg en tur, ble satt på plass før levering...)


Kort nummer 3 er enkelt, men synes boderiet skal få lov til å komme til sin rett. Her med en påsatt blomst med bling i midten.

Et detalajbilde her også. Julemusa har jeg farglagt med Distress Ink og deretter brukt lys blå stempelpute rundt før jeg limte på den hvite rammen og klippet så inntil denne.


Kort 4 er laget med en swirl rammet rundt en rund ring. Motivet er opphøyet og også dette malt med Distress Ink. Har bare blitt så glad i dem, det er kjempegøy å male med dem, og du kan fint få frem skygger.

Detaljbilde av søm...


På kort nummer 5 hadde jeg ikke lyst til å ha noe stempel eller motiv, så her er det kun søm og et vennskapsord som utgjør det hele.

Disse blosmtene er bare så flotte, og denne fargen synes jeg bare er KNALL!



Mange kort i farger jeg normalt ikke bruker idag, og slik er det også med dagens 6. kort! Også her et enkelt kort i BRUNT (selv om det ikke ser sånn ut) og rosa. Små rosa bling i swirlene (har satt på de som mangler), og en ramme fra Agnetha.


Mer skal liksom ikke til synes jeg - når denne sømmen gjør så mye ut av seg.


Håper dette kan være til inspirasjon også for andre, for dette er virklig gøy. Jeg er i alle fall helt sikkert på at det kommer flere kort med søm herfra den nærmeste tiden.

fredag 14. august 2009

Baderom - badeinterør

Skulle lenge laget et blogginnlegg om vårt nye bad. Jeg er bare SÅ fornøyd, så her kommer en bildeserie.

Det gjenstår fremdeles noen småting, men badet benyttes og vi stortrives med å få bad og vakserom hver for seg - eller det vil si JEG stortrives med det. Nå har jeg et bad og et vaskerom og det er bare så deilig!

Det mangler fremdeles lister rundt speilen, de skal være av samme type som rundt vinduene og dørene.

Detaljbilde av borden under benkeplata. Selve benkeplata er av stein.


Innerst i hjørnet har jeg fått en åpen hylle hvor det er plass til håndkler og annet nødvendig på badet. Jeg var på IKEA i våres og kjøpte inn noen kurver slik at tannkrem og annet småtteri kan samles i slike. Ellers er jeg i rullemodus når det gjelder håndkler for tiden, synes bare det er litt stilig å gjøre det på litt annen måte en normal. Nye håndkler er også kjøpt inn i hvitt og i aqua-grønt.

Den siste uken har jeg også handlet inn litt ekstra til badet, og idag kom disse nydelige boksene og en liten glassvase i hus. De skal brukes til sminke (det lille jeg bruker av sånn).
Boksene er kjøpt på Fryd for Øyet (og de har nettbutikk hvis noen skulle være interessert). Boksene finnes i fler størrelser jeg har ikke den minste men de to over.


I den minste er det akkurat plass til ansiktsrens-klutene.


Jeg har ikke ønsker meg overskap på mitt nye bad, men ønsket en åpen hyll til diverse. Her har vi satt inn glasshyller, og sminkesaker, parfyme etc. får plass her. Denne siden er MIN (selv om mann min har forsøkt å kapre en av de øverste hyllene - men det blir nok ikke så lenge... *ler).


Veldig gamle og nye parfymeflasker om hverandre, men det er jo mest formen på dem som er viktig og ikke så mye duft (på de gamle). Flaskene har jo en pynteverdi i seg selv.


Midt mellom vaskene (selv om mann i huset ikke forstår hvorfor jeg skal ha den akkurat der!)har jeg plassert en hvit orkide. Den er bare så nydelig og sto og ropte på meg....


...se så NYDELIG!

Et smykkeskrin som har ligget inne i skapet i noen år (fikk det av min mann da han var i Østen), har også kommet frem og kan nytes.

Vinduene har fått vindusfolie på seg, bortsett fra de to øverste rutene. Synes folien passet perfekt til stilen forøvrig.


Med en pappa som er elektriker, får man mange tips og ideer til blandt annet belysning. Bak badekaret har vi 3 nedfelte lamper som kan dimmes til ønsket styrke. Disse lager en utrolig flott stemning på badet når det er mørkt.


Litt SPA-følelse må man jo også ha med et stort badekar i huset, så dette kjøpte jeg tidligere i uken - her finnes litt for både liten og stor.

Vi har også fått på plass glassveggen inn til dusjen - denne skal også dekkes med vindusfolie, men den ligger fremdeles i pakka si (kommer ikke opp av seg selv gitt...)


Som jeg sa i starten så står det fremdeles litt småtteri igjen. Det ene er at vi ikke har fått på plass skapdører (disse skal være i treverk) eller hjørnesøyler (disse skal også være i treverk - samme farge som dørene).

Håper du koste deg med en liten titt inn på mitt nye bad. Jeg takker min tolmodige mann for at han lager ting slik jeg ønsker det, selv om innredningen og alt annet jo har gjort at det har litt ekstra tid. Jeg er i alle fall SUPERFORNØYD med resultatet.

torsdag 13. august 2009

Kort og hardangersøm

ja ikke sammen da, men det er ialle fall det jeg har holdt på med de siste dagene i tillegg til tilvenning i barnehagen, litt jobb hjemmefra og kose meg med gutta.

Tirsdag var jeg sammen med Agnetha og Anita og laget kort. Det vil si så mange kort ble de ikke på noen av oss den kvelden - det ble ETT på meg! Teksten på stempelet synes jeg var så kult (jobber jo i døvemiljø)

og disse øyestikkerne kjøpte jeg i England for et år siden. Det er sjelden jeg bruker klistremerker, men disse synes jeg var fine.

Slik ble hele kortet. Panelene sveivet jeg ut hos Agnetha - de er bare SÅ FINE! Så tusen takk for lånet! Eller er dette kortet som alle mine andre kort - enkelt i stilen, men det er nå slik jeg liker det da!

Hardangersøm er noe jeg har hatt lyst å prøve meg på i MAAAAANGE år, men aldri fått ut fingern til å gjøre noe med det. Det har jeg gjort denne uka. Mandag kjøpte jeg stoff og garn, fant et elgammelt mønster hos mamma og satte igang. Det var farlig - for jeg får jo ikke stoppet - det er KJEMPEGØY! Jeg syr en enkel duk med en hullkant rundt..

og synes jeg har kommet ganske langt.

Sliter litt med disse kryssene i midten av de åpne rutene, men det blir vel bedre etter hvert tenkter jeg når jeg vet hvor mye jeg skal stramme tråden.

søndag 9. august 2009

Endelig litt sommer!

Så kom det endelig noen sommerdager, og så deilig det var! Selv har jeg begynt på jobb igjen, men mann og barn har hatt ferie denne uka også og kost seg skikkelig! Fra tirsdag til onsdag overnattet de i telt på øya og jeg var heldig å fikk være med etter arbeidstid. Fint med fleksitid, slik at man kan begynne litt tidligere og gå tidligere, da blir det jo litt igjen av ettermiddagen.

Fredag var vi på Lindholmen i Vestfjorden utenfor Nøtterøy sammen med gode venner, og hadde en fantastisk kveld. Her ser dere bilde ut mot Færder fyr og åpne havet - ikke mye vind der nei.


De håpefulle koste seg med bading, snorkling og graving i sanda. 9 unger og ikke en krangel!



Jeg synes dette bilde er så kult. Eldstemann og kameraten snorklet og fant flere eremitt kreps, og her er en av dem godt gjemt inne i skallet... men man kan se bena som stikker ut.


Minstemann falt helt for denne luftmadrassen - deilig å ligge slik å flyte (selv om han bare var 1 meter fra land ellers var det nesten krise og han måtte reddes! *ler).


Og Anita - se på dette bildet - det er jo bare SÅ HERLIG at jeg tok sjansen på å ha det med i bloggen min, selv om det er din NYDELIG jente (det får være betalingen for bildene som senere kommer på en CD...).

Både store og små gledet seg over graving i sanda, og jeg vet ikke hvor mange ganger minstemann fløy frem og tilbake og fylte denne bøtte, men det var MAAAAAANGE!
Regner ikke med at det blir så mange slike ettermiddager til denne sommeren, men vi kan jo håpe.
I morgen begynner minstemann i ny barnehage - det blir spennende, og hverdagen kommer så snart på plass igjen.
Tirsdag skal jeg lage kort! Etter lang "tørke" på hobbyfronten gleder jeg meg til å lage noen kort igjen. Håper inspirasjon er på plass og at det kommer noen kortbilder i bloggens neste innlegg.
Håper dere alle får en strålende uke!

lørdag 1. august 2009

Jeg trenger hjelp

Har så lyst til å lage min helt egne bagrunn på bloggen min, men vet ikke helt hvordan det gjøres. Som vanlig vet jeg hva jeg vil ha, men ingen av de bloggbakgrunnene jeg har funnet ser slik ut...
Er det noen av dere som har gjort dette, eller vet fremgangsmåten. Regner med at jeg kan lage det f.eks. i Photoshop elements, men hvordan skal jeg få gjort det om til HTML slik at at jeg kan lime det inn i bloggen min og bruke det der? Finnes det en fremgangsmåte der ute på nettet?

Jeg hadde blitt veldig glad dersom DU kunne forklare dette for meg.